Krasjes op je auto verwijderen

Vroeg of laat krijgt iedereen die ene auto heeft wel eens te maken met krasjes op de lak van zijn of haar auto. Dat is natuurlijk erg vervelend want door de krasjes ziet de auto er toch minder mooi uit. Zeker als het er steeds meer worden. Gelukkig kun je de krasjes op je auto verwijderen. In onderstaand artikel lees je alles over welke soorten lak je nodig hebt om de krasjes op de lak van je auto mooi te verwijderen. Als je de schade goed behandelt is er daarna namelijk niets meer van de krasjes te zien en ziet je auto er weer als nieuw uit.

Krasjes op je auto verwijderen met kleurlak

Welke lak je het beste kunt gebruiken is afhankelijk van hoe ernstig de schade aan je auto is en van hoe diep de krassen in je auto precies zijn. Als alleen de toplaag of de coating van de laklaag van je auto beschadigd is kun je een lakstift gebruiken om de schade te verhelpen. Omdat alleen de blanke laklaag beschadigd is en niet de kleur kun je het beste een blanke lakstift gebruiken. Als de krassen dieper zijn is ook de kleurlaag beschadigd. Dit worden middeldiepe krassen genoemd. In dat geval heb je kleurlak nodig om de schade te herstellen. Je kunt deze krassen herkennen aan een verkleuring in de lak. De kras is echter nog niet zo diep dat je wit of metaal in de kras ziet. Het is wel belangrijk dat je exact de juiste kleur kiest. Met een kleurcode tool die de leverancier van autolak vaak beschikbaar heeft kun je exact uitzoeken welke kleur je nodig hebt voor jouw auto.

Diepe krassen verwijderen met filler

Diepe krassen kun je herkennen aan een grijze of witte streep of aan een metaalkleur. Om een diepe kras te herstellen heb je meerdere middelen nodig zoals schuurpapier, ontvetter en een microvezeldoek. Ook is het handig om een filler te gebruiken. Met een filler vul je de diepe kras eerst op en maak je het oppervlak daarna weer egaal door het op te schuren. Zoek wel van te voren eerst goed uit hoe je dit het beste kan doen anders loop je het risico dat je weer nieuwe krassen maakt. Daarna kun je de kleurlak aanbrengen op de plek die je bewerkt heb.

Het gebruik van blanke lak

Als je de kleurlak op de bewerkte plek op je auto hebt aangebracht zul je zien dat de plek niet glanzend maar mat is. Dit probleem kun je oplossen door een laag blanke lak aan te brengen met een spuitbus en deze goed te laten drogen. Je zult zien dat de plek weer net zo mooi gaat glanzen als de rest van de auto zeker als je de plek even goed op poetst. Blanke lak beschermt ook tegen nieuwe schade omdat de lak een nieuwe beschermlaag toevoegt. Dus het is zeker aan te raden een blanke laklaag aan te brengen op de plek op de auto waar je de schade hersteld hebt.

Automotiveart.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart