CPO-omzet daalt met 17,5% YTD in mei – Remarketing


Cox schat dat de gebruikte detailhandelsverkopen in mei met 1% zijn gedaald ten opzichte van vorige maand als een seizoenstrend vanaf het einde van het seizoen voor belastingteruggave.

Bron: Cox Automotive


De verkoop van gecertificeerde pre-owned (CPO) in mei daalde tot 208.423 eenheden, een daling van 7% ten opzichte van de 223.999 eenheden van april en een daling van meer dan 22% vanaf mei 2021. Het resultaat van de CPO-verkoop in mei is het laagste sinds februari en stopt vier opeenvolgende maanden van stijgingen, volgens naar nieuwe Cox Automotive-analyse.

Gebruikmakend van een reeks dealers uit dezelfde winkel die zijn geselecteerd om het land te vertegenwoordigen van Dealertrack, schat Cox dat de gebruikte detailhandelsverkopen in mei vanaf april met 1% zijn gedaald, aangezien de typische seizoenstrend in mei daalt als het seizoen voor belastingteruggave afloopt. De schattingen van Dealertrack geven aan dat de gebruikte detailhandelsverkopen jaar op jaar met 7% zijn gedaald, wat dit jaar tot nu toe de beste prestatie op jaarbasis was.

Chris Frey, senior manager economische en branche-inzichten bij Cox Automotive, zei dit in een persbericht: “De verkoop van CPO’s is dit jaar met 17,5% gedaald, wat werd verwacht vanwege de marktdynamiek. Eerder dit jaar hebben we onze CPO-verkoopprognose naar beneden bijgesteld, omdat we verwachtten dat dealers een lagere CPO-voorraad zouden hebben, aangezien veel nieuwere gebruikte voertuigen – voertuigen die vaak in aanmerking komen voor een CPO-programma – worden opgekocht met een huurauto bedrijven, of simpelweg niet verkocht worden via een CPO-programma terwijl de waarden hoog blijven. Momenteel ligt de verkoop van CPO op schema om in 2022 bijna 2,3 miljoen te behalen, bijna 18% minder dan de 2,7 miljoen van vorig jaar.”

Oorspronkelijk gepost op Voertuig remarketing

creditSource link

Automotiveart.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart