Aanhangwagens ontmaskerd: wat je moet weten voor je koopt

Heb jij er al meerdere keren over nagedacht om een aanhanger aan te schaffen, maar is het er nooit van gekomen? Geen probleem! Je kan namelijk ook geen overhaaste beslissingen nemen bij het kopen van een aanhanger. Bedenk voor aanschaf daarom een aantal dingen, bijvoorbeeld wat voor lading er vervoert moet worden. Zo kan je aanhanger soorten tegen elkaar wegstemmen. In deze blog zullen wij een aantal aanhanger soorten en types behandelen om de keuze voor jou wat makkelijker te maken!

Vaststellen van de lading 

Aan het begin moet je kijken wat je wilt vervoeren. Als het namelijk een specifiek onderdeel is, dan kan je gemakkelijk daarop de aanhanger uitkiezen. Uiteraard moet je erop letten als je meerdere verschillende ladingen vervoert, welke aanhanger je aanschaft. Wil je bijvoorbeeld motoren vervoeren? Dan kies je voor een motortrailer natuurlijk, die heeft of drie rijgoten of een vloerplaat met inrijklemmen. Daarop kan je dan makkelijk een motor plaatsen. 

Maar wat als je niet alleen motoren wilt vervoeren maar ook bijvoorbeeld quads? Dan heb je sowieso een laadvloer nodig om de quad op te plaatsen. Als je auto’s wilt vervoeren kan je autotransporters gebruiken. Maar als je naast auto’s ook normale lading wilt vervoeren, heb je multitransporters. Multitransporters hebben normale borden zoals een plateauwagen, maar ook oprijplaten waarmee je de auto op de aanhanger kan krijgen. 

Welke aanhanger past het best bij mij?

Als je een simpele bak aanhanger zoekt, kan je het beste kijken naar bakwagens of plateauwagens. Het verschil tussen deze twee aanhangers is redelijk simpel. Bij een bakwagen zitten de wielen naast de bak, hierdoor kan je helaas niet de borden naar beneden klappen maar wel weer een lagere laadvloer hebben. Een plateauwagen heeft de wielen onder de laadvloer zitten, daardoor kan je de borden naar beneden klappen en dus ook van de zijkant laden en lossen. Ook is de breedte van de aanhanger ook de breedte van de bak. 

Ben jij een echte hovenier en ga jij vaak aan de slag met groen afval? Neem dan eens een kijkje bij de kipper aanhangers, die zijn namelijk perfect voor hoveniers. Doordat je bij sommige zelfs driezijdig kan kippen. Kippers kan je vaak ook samenstellen met loofrekken rondom, zodat je ook groenafval in de hoogte kan vervoeren. 

De aanhanger types die wij nog niet hebben behandeld zijn de gesloten aanhangers. Ideaal als jij niet wilt dat jouw lading nat wordt. Gesloten aanhangers worden veel gebruikt als er verhuist moet worden, dat komt natuurlijk omdat je ook niet wilt dat jouw spullen nat worden. Bagagewagens zijn ook gesloten, deze worden vaker gebruikt door vakantiegangers. Een bagagewagen heeft een deksel die omhoog open kan, hierdoor kan je eenvoudig de bagage laden en lossen. 

Waar haal ik mijn nieuwe aanhanger?

Als je weet welke soort aanhanger voor jouw doeleinden geschikt is, ga je natuurlijk kijken waar je het beste heen kan. Wij zouden Aanhangwagendirect.nl aanraden vanwege het grote aanbod en de goede service. Bij vragen over specifieke producten kan je contact opnemen met de klantenservice van Aanhangwagendirect.

Automotiveart.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart